Kommunikator > Print > Idéer til QR-koder
Idéer til kreativ brug af QR-koder - Kommunikator Reklameværksted

Gode idéer til brug af QR-koder

Her er nogle eksempler på hvordan du kan bruge QR-koder til at skabe værdi for dine kunder - og din virksomhed.

QR koder på visitkort

Måske ikke den mest kreative idé, men nok den mest brugte anvendelse af QR-koder. I stedet for at overfylde dit visitkort med alle dine kontaktoplysninger, kan du nøjes med de vigtigste oplysninger til at kontakte dig, og derefter oprette en QR-kode, der fører folk til dine Twitter- , Facebook- , LinkedIn- , YouTube- , Flickr- , Plaxo- osv. profiler.

Skattejagt

Skattejagter er sjove og engagerende, selv om de er en hel del lettere at skrive om end at administrere. Men en skattejagt kan være en god måde at få besøgende til at se steder, de ellers ikke ville komme.

Mærkning

Et eller andet sted er der en person, som anvender dit produkt. Med en QR-kode på emballagen kan du hurtigt give dem adgang til dine websider, hvor de kan lære mere om produktet eller din virksomhed, fx få en opskrift, brugervejledning, produktbrochure eller links til en forhandler.

Butiksfacader

Det er få detailforretninger som er åbne 24/7, så med en QR-kode i vinduet kan du give kunderne et link til din online-butik med en "Køb online nu!". En hurtig scanning, og du har undgået et potentielt mistet salg. Eller en QR-kode på et Til Salg-skilt kan linke direkte til ejendommens salgsopstilling hos mægleren.

Kampagner, rabatter og gaver

Hvis du ønsker mere omtale på sociale medier, kan man lave en QR-kode, som til gengæld for en gave eller rabat på et køb, anbefaler dig til vennerne på Facebook eller Twitter.

Laptop klistermærker

Sæt et QR klistermærke med dit visitkort eller link til din hjemmeside på din bærbare, og gør det lettere for andre at komme i forbindelse med dig, når du afholder præsentationer eller bare sidder på den lokale café.

T-shirts

Få trykt en QR-kode på din t-shirt for 'skamløs' selvpromovering. Eller få lavet en stor portion t-shirts til fodboldklubben eller til promovering ved din næste messe eller event.

Brug QR-koder til at få 'Likes' eller 'Followers'

Du kan oprette mobil-venlige destinationssider med Facebook "synes om"-knapper eller føre dem direkte til din Twitter-side for en hurtig tilmelding.

Udvid dit forretningsareal

Med QR koder ved siden af varer eller billeder kan du linke til præsentations­videoer eller -vejledninger på Youtube. Dagligvarebutikker kan linke til sider, der fortæller, hvordan produkterne er indkøbt, eller måske til interviews af landmændene, der har dyrket maden. Elektronikbutikker kan bringe besøgende til websider med anmeldelser at produkterne, eller til en online-butik, hvor kunderne kan købe ikke lagerførte varer. Boghandlere kan linke til deres egne anmeldelser af bøger på deres blog.

Øg salget i din online-butik

Fordi QR koder kan åbne websider, kan du lave koder, der automatisk tilføjer en vare til kundens inkøbskurv, hvis din e-handels­løsning ellers kan håndtere det

Få e-mailabonnenter til dit nyhedsbrev

Brug en QR-kode til at skaffe kunder til din tilmeldingsside - og sørg for regelmæssigt at udsende nyheder, så kunderne oplever din virksomhed som levende og dynamisk - og husk at følge op på henvendelser!

Få telefonen til at ringe

QR-koder kan også foretage et telefonopkald. Hvis du ønsker at få potentielle kunder i røret, kan du oprette en kode, der vil ringe op til et forudbestemt nummer. På samme måde kan QR koder generere SMS-beskeder.

Muligherne med QR-koder er uendelige

Som du kan se, er der masser af måder at bruge QR-koder til at komme i kontakt med og engagere dit publikum. QR-koder kan give yderligere oplysninger, herunder billeder, anmeldelser, vejvisere og datoer eller tidspunkter. Der er en vis mængde af overraskelse ved QR-koder, så du kan skabe en "hvad gemmer der sig bag dør nummer et"- oplevelse.

Læs mere her: